Wereldrecord Elektrische Botenparade

26 april 2018

Fossielvrij varen

Fossielvrij reizen is niet alleen belangrijk op de weg, maar ook op het water! Daarom zetten we niet alleen een wereldrecord grootste stoet elektrische voertuigen neer, maar ook váártuigen! En we organiseren een driedaagse Elfvaarwegentocht van Overijssel naar Friesland. Bootje huren kan met speciale Elfwegentocht korting. Vaar je mee?

Primeur Elektrische Botenparade

Het is de eerste keer ter wereld dat er een record wordt neergezet voor grootste elektrische botenparade. In mei hoort de Elfwegentocht organisatie van Guinness Book of Records welk aantal gehaald moet worden om een officieel wereldrecord te behalen. Bij deze dus een oproep aan alle elektrische boten: meld je aan!

Ook voor zeilers, roeiers, suppers, zonneboten!

De organisatie hoopt op een gigantische grote parade met niet alleen elektrische boten, maar ook zeilboten, zonneboten, roeiboten, kano’s, suppers en vlotten. Alle vaartuigen zolang ze maar fossielvrij zijn, om zo maximale aandacht te creëren voor duurzaam reizen op het water. De botenparade vaart van Langdeel naar Himpersen Wielen en kruist daar de wegparade bij het aquaduct. De weg en waterparades eindigen beiden bij het feest bij de Expo in Leeuwarden. Inschrijven kan hier.

Elfvaarwegentocht 12-14 juli

Zin om 3 dagen te varen? Doe dan mee met de Elfvaarwegentocht: op 12 juli vertrekt deze vanuit Ossenzijl of Steenwijk in Overijssel naar het theaterspektakel Iepenloftspul op het eiland Marchjepolle in het Tjeukemeer. De 13e vaart de stoet door naar het pittoreske Grou en doet op de 14e mee met de Parade in Leeuwarden. Geschikt voor elektrische boten en voor ervaren roeiers, zeilers, suppers. Doe mee en meld je aan!