Zes tips

Zes tips

Skipper.nl werkt uitsluitend met kwaliteitsbedrijven want bij werk aan je boot is kwaliteit natuurlijk essentieel. En de juiste verhouding tussen kwaliteit en prijs.

Hieronder een aantal tips om je te helpen bij je keuze van het juiste bedrijf en de aansturing van de werkzaamheden.

 

1. Wees specifiek in je opdrachtomschrijving

Duidelijkheid begint al in de zoekopdracht die je online plaatst. Heeft je een bepaalde termijn in gedachten? Breng je de boot zelf of zoekt je iemand op locatie? Aan welk afwerkingsniveau denk je? Vijf dikke laklagen in plaats van twee? Wil je dat ook de kopse kanten van nieuwe deurtjes netjes gelamineerd worden? Of gaat je voorkeur uit naar een meer eenvoudige oplossing. Wees specifiek! Vakbedrijven kunnen dan scherper offreren en je weet waar je aan toe ben.

 

2. Communicatie met potentiele opdrachtnemer

Wanneer u een opdracht geplaatst heeft op Skipper.nl heeft u vaak binnen een aantal uur de eerste reacties al binnen. Daar zitten echte scheepstimmermannen, jachtschilders, dieselmonteurs of andersoortige vakbedrijven achter, die de moeite genomen hebben zich te verdiepen in uw probleem en uw boot. Neem de moeite om even kort te reageren. Ook richting bedrijven waar je niet mee verder wilt.

 

3. Keuzecriteria

Op basis van de reacties, praat je door met één of twee partijen over een offerte. 

Check expliciet wat daar wel en niet opgenomen is. Zijn er redenen om te verwachten dat dingen misschien anders zullen lopen dan voorzien? Wat voor afspraken maken jullie over onverwachte tegenvallers? Bestudeer de bedrijfspresentatie op Skipper.nl, kijk op de website en vraag om voorbeeldprojecten met foto's. 

Je kan natuurlijk ook om referenties vragen. Check hoe het zit met garantie, de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

 

4. Afspraken op papier

Wanneer je een goede partij gevonden hebt, kun je de gezamenlijke afspraken het beste expliciet en in detail op papier zetten. Laat ze bevestigen of tekenen. De overeenkomst komt geheel tot stand in onderling overleg tussen de booteigenaar en de vakman/jachtwerf. Skipper.nl is daar geen partij in.

 

5. (Aan)betaling

Maak ook expliciete afspraken over de betaling. Soms is het redelijk om een aanbetaling te doen, gevolgd door een aantal tranches. De eerste betaling moet in verhouding staan tot het totaalbedrag en nooit meer bedragen dan 25% tot 30% van het geschatte totaalbedrag. 

 

6. Projectmanagement

Vraag om een regelmatige update van de kosten en de voortgang. Eventueel met foto's. Betaal de laatste tranche zodra het werk naar tevredenheid is afgerond.