Hoe schrijf ik een opdracht?

Hoe schrijf ik een opdracht?

Hoe completer je omschrijving, hoe beter de reacties van de aangesloten ondernemers! Veel informatie over je boot komt aan bod in de keuzemenu’s. Bijvoorbeeld het soort vaartuig, materiaal van de boot, lengte en ligplaats. Daarnaast wordt je gevraagd naar je budget en de startdatum van het werk.

Korte titel

  • Houd het kort: vijf woorden is genoeg
  • Voorbeelden: 'Revisie Volvo Penta 2002 ', '24-Volt boordnet vervangen', 'Betimmeren eigenaarhut werkschip', 'Platen lassen op kim', 'Opklapbaar RVS-frame voor zonnetent', 'kuipkussens stofferen', 'Inbouwen generator Onan 8,5 KvA', 'Stralen en spuiten casco 18 meter'. 

Details opdracht

  • Tip: schrijf je advertentietekst eerst in Word en kopieer de tekst wanneer je klaar bent.
  • Begin met een algemene uitleg: Wat is er op hoofdlijnen aan de hand? Waarom moet het nu opgelost worden?
  • Omschrijf wat je van de vakman wilt. Wat moet er precies gebeuren? Om dit overzichtelijk te houden kun je gebruik maken van opsommingstekens.
  • Is er nog andere informatie die het werk of de prijs kunnen beïnvloeden: Misschien is het zelfde onderdeel al eens eerder gerepareerd? Of vermoedt je een verhoogde vochtmeting in het dek dat je van antslip wilt laten voorzien?
  • Vertel welk niveau van afwerking je verwacht. Bestaat ‘aflakken’ uit drie of uit vijf lagen? Verwacht je dat een schematisch overzicht van je nieuwe boordnet bij de prijs inbegrepen is? Heb je een high tech motor die gereviseerd moet worden in een steriele omgeving? Of een omgebouwde DAF die wat meer stof in de werkruimte verdraagt? 

Foto's

Het cliché van de beelden en de duizend woorden gaat ook hier op. De foto’s bij uw opdracht zijn belangrijk. Maak gebruik van de mogelijkheid uw probleem te illustreren.